sporttesten

MEDISCH HUIS MEDIZORG OOSTENDE

TEL: (059) 50 41 10

 

 

FAX: (059) 80 28 61

 

Huisartsenpraktijk

 

Wilt u graag weten hoe het met uw conditie is gesteld? Bent u benieuwd naar uw sportieve capaciteiten? Misschien bent u van plan om met lichaamsbeweging te starten of u wilt uw bestaande trainingsniveau verhogen? Vraagt u zich wel eens af hoe u uw training kan optimaliseren? Wil je nauwkeurige hartslagzones om je sportsessies af te werken? Gaat u voor een welbepaalde sportieve uitdaging en wilt u op een efficiënte manier uw doelstelling bereiken?

 

Op al deze vragen kan een antwoord geboden worden aan de hand van een maximale inspanningstest in het labo en bijhorend trainingsadvies, zowel voor de recreant als voor de elite-sporter. De inspanningstest gebeurt op de ergometerfiets. De test verloopt met trapsgewijs toenemende intensiteit tot uitputting. Er wordt dus begonnen aan een rustig tempo en de test stop als de atleet uitgeput de inspanning moet stopzetten. Een hartslagmeter registreert continu de hartfrequentie. Bij elke trap wordt er een klein bloedstaal genomen voor een lactaatbepaling. Op basis van de metingen wordt het prestatievermogen geëvalueerd en de trainingszones afgebakend. Dit gebeurt voorlopig nog zonder VO2 max meting.

 

Voor groepen/ploegen organiseren we tevens lactaat-veldtesten. Het voordeel van dit soort testen is dat ze realiteit het meest benaderen. Weersomstandigheden zijn uiteraard wel een belangrijke determinant. Dit wordt best ruim op voorhand besproken om locatie en datum te kunnen vastleggen.

 

Na een grondige analyse van zijn resultaten krijgt elke atleet een persoonlijk advies, een evaluatie van de huidige conditie en de nodige gebruiksklare informatie om verstandig te trainen, binnen accuraat afgelijnde trainingszones